13 maj 2018

Still In Love With You / Storbritannien 2015

BBC meddelade att man än en gång tänkte välja ut sitt bidrag internt utan någon nationell final. Däremot fick alla som kände sig manade skicka in tävlingsbidrag. Dessutom stämde man av med landets skivbolag och finkammade BBC Introducing - bolagets plattform för talang utan skivkontrakt - i jakt på passande bidrag.

Det kom in knappt trehundra bidrag och i slutändan fastnade man för ett av dem. Utan någon som helst förhandsinformation presenterades det utvalda bidraget via en annan digital tjänst - BBC Red Button - och spelades upp i form av en video.

Det vore lögn att påstå att publikens reaktion var positiv. När man inte på något sätt motiverat sitt val eller förklarat varför just den här låten - en pastisch på 1920-talets rytmer uppblandade med en mer samtida ljudbild - var vad som bäst representerade Storbritannien ledde det till högljudda reaktioner på nätet.

Den mest förödande kritiken var kanske att många jämförde den med en klatschig och populär reklamjingel för potatisvåfflor från början av 1980-talet. Där försvann det sista hoppet om att någon skulle ta låten på allvar.

Electro Velvet - en duo sammansatt särskilt för sammanhanget bestående av Alex Larke och Bianca Nicholas - visade sig dessutom mer än lovligt oerfarna och lite lätt hjälplösa i sammanhanget. Storbritannien - landet som alltid dominerat europeisk underhållning - stod där med ett svängigt och glatt men amatörmässigt bidrag som helt tydligt inte skulle ha någon chans i tävlingen.

I slutändan blev det fem poäng - en från Malta, en från Irland och tre från San Marino - och Electro Velvet splittrades lika snabbt som de bildats. Det enda framgångsrika brittiska inslaget i ESC 2015 var en charmig och avslappnad Nigella Lawson som avlämnade poäng, delvis på franska.



Electro Velvet / Still In Love With You (Storbritannien 2015)
24:e plats av 27 bidrag (final) i Wien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar