19 mars 2018

Perfect Life / Tyskland 2017

Det såg verkligen inte bra ut för Tyskland - man hade kommit sist både 2015 och 2016 och oddsen inför finalen i Kiev såg inte lovande ut. Inget land hade någonsin kommit sist tre år i rad. Skulle man dra hem ett nytt och föga efterlängtat rekord?

Nog för att tysk tv inte hade någon annan att skylla på än sig själv. Som nationell final hade man lanserat ett nytt koncept som liksom försökte klämma ihop en hel säsong av en talangsåpa på en enda kväll. Fem nya talanger skulle presenteras för publiken innan de skulle göra upp om vem som skulle få resa till Ukraina för Tysklands räkning.

Dessutom skulle man välja ut vilken av de två tävlingslåtarna den vinnande artisten skulle få med sig. Och tillvägagångssättet var allt annat än enkelt.

Först fick alla fem sjunga en cover på en låt de själva valt. Tittarna fick rösta och de tre med mest röster gick vidare till nästa omgång. Dessa tre fick alla sjunga "Wildfire", det ena av de två potentiella  bidragen. Tittarna fick rösta på nytt och ännu en artist föll bort.

Kvarvarande Levina och Axel Feige fick nu sjunga båda tävlingslåtarna varsin gång innan tittarna ännu en gång skulle rösta om vilken artist som skulle sjunga vilken låt. Det bar sig inte bättre än att Levina fick sjunga båda och superfinalen - där vinnarlåten skulle utses - blev något av en antiklimax.

Mycket skrik för lite ull, tänkte nog de flesta. Levina var en bra artist som var lätt att tycka om medan låten var ett riktigt ljummet stycke radioskval. I Kiev slapp man ändå en tredje sistaplats på raken då man högst slumpmässigt lyckades på en poäng mer än Spanien.

Ett fiasko var det hela likafullt och den nya tyska finalen skrotades lika snabbt som den uppfunnits. Levinas singel orkade faktiskt upp till plats 28 på singellistan men hennes album sålde blygsamt.



Levina / Perfect Life (Tyskland 2017)
25:e plats av 26 bidrag (final) i Kiev

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar