27 februari 2016

Better The Devil You Know / Storbritannien 1993

När BBC 1993 letade efter en artist som kunde framföra alla bidragen i den nationella finalen fastnade man för 21-åriga Sonia Evans från Liverpool som några år tidigare toppat Englandslistan med singeln "You'll Never Stop Me Loving You".

Om idén hade varit att övertala någon som tidigare haft framgång med låtar producerade av hittrion Stock-Aitken-Waterman skulle man kunna tänka att det lika gärna kunde ha blivit Kylie Minogue som tävlat för Storbritannien i Millstreet.

Fast kanske inte ändå. Kylie var etablerad på ett helt annat sätt än Sonia, som tjatat sig till ett skivkontrakt och sedan ändå lämnat samarbetet efter bara ett album. För att hålla karriären vid liv behövde hon göra någonting som publiken skulle lägga märke till.

De åtta låtarna BBC valt ut för hennes nationella final var överlag ganska trista och vinnarlåten kändes mer som ett extranummer från musikalen Grease än som het hitlistepop, men Sonia gav sig hän fullständigt och gjorde riktigt bra ifrån sig i Millstreet. Ett kraftfullt framträdande fick juryn på fall och Sonia hade chans på segern ända fram tills den allra sista poängen hade givits.

Trots succén hade Sonias publik gått vidare och "Better The Devil You Know" blev hennes sista hit.



Sonia / Better The Devil You Know (Storbritannien 1993)
2:a plats av 25 bidrag i Millstreet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar